Vanaf vandaag, 10 mei tot en met 15 mei gaat Cinemasia filmfestival weer van start met een mooi programma.

Deze editie zijn er vier Indonesische films te zien; Losmen Bu Broto, Paranoia, Vengeance is Mine en Yuni. Wij zijn vooral benieuwd naar de film Yuni van regisseur Kamila Andini.

Een verhaal over een jonge vrouw met dromen, rebellie en passie in een maatschappij die sterk gebonden is aan gewoontes.

CinemAsia verzamelt, deelt en ontwikkelt Aziatische verhalen via media en cultuur om de Aziatische zichtbaarheid in de samenleving te versterken.
Door de lens van ruim 30 filmmakers uit China, Hong Kong, Korea, Taiwan, Indonesië, Japan, de Filippijnen, Thailand en Vietnam biedt het festival een genuanceerd beeld van het veelzijdige continent Azië.

Op het programma staan blockbusters, art-house films en documentaires, geselecteerd op hun uitgesproken artistieke visie en stem.

CinemAsia creëert ook ruimte voor daadwerkelijke ontmoetingen en belevenissen voor het publiek en de filmindustrie. Het veelzijdige randprogramma rondom de rijke Aziatische cultuur biedt o.a. een Food Bazaar voor culinaire ontdekkingen, ontmoetingsmomenten met de makers en thematische debatten en masterclasses.